onsdag, juni 07, 2006

Tillbaka i verkligheten

Fyra dagars ledighet – inte en minut vid datorn, inte en sekunds musik, en enda film på TV men i övrigt avstängt och nedkopplat. God mat, bra samtal och ren luft har det blivit istället och det känns som om det var typ vad jag behövde.

Noterat:
- såg en rosig recension i Sydsvenskan vad det gäller Stieg Larssons andra bok "Flickan som lekte med elden". Började under ledigheten läsa den första, "Män som hatar kvinnor" och är hittills mycket förtjust. Få saker slår välskrivna deckare under sommartid.
- är normalt sett inte så glad i rosévin men drack ett helt underbart under dagarna i Abbekås. Det är ett Torres-vin, namnet är Santa Digna och det görs i Chile. 65 spänn flaskan, väl värt vartenda öre.
- VM-feber rasat ut bland våra fjällar. Alla pratar fotboll, alla pratar högerbackar, alla pratar Svennis - och alla pratar självklart om Zlatan Ibrahimovic. Om bara några dagar inleds den bästa månaden på fyra år. Henry, Ronaldinho, Lampard, Toni, Riquelme, Robben, Touré, Cech, Deco, Nesta, Gerrard, Drogba, Christiano Ronaldo, Puyol, Totti, Joe Cole, Robinho, Nedved, Van Nistelrooy, Eboué, Buffon, Terry, Ronaldo, Cannavaro, Beckham, Kaká... jag blir helt yr.
- i Tjörnarp finns nu åtta olika sorters potatis planterade. Med sju olika förutsättningar vad det gäller väderstreck, vind, sol och fuktighet. Så får vi se hur det går.
- fetaostsås är bland det absolut godaste man kan äta till grillat kött. Glöm bara inte en skvätt olivolja och Philadelphiasost! Lite lite vitlök har eller aldrig skadat någon.

Återstår alltså bara att bestämma sig för VM-tipset som ska lämnas in (både på jobbet och i vänkretsen). Italien. England. Brasilien (såklart). Tyskland som värdnation, kanske Holland och Argentina. Elfenbenskusten med lite tur. Där har ni alternativen - som jag ser det. 51,5 timmar kvar till avspark!

1 kommentar:

A N N I K A sa...

Recept på fetaostsås, tack!