måndag, juni 12, 2006

Ett par ord om fotboll

Jag skrev ett långt initierat inlägg om Sveriges insats mot Trinidad & Tobago med det försvann i en framtvingad omstart av datorn. Så, helt enkelt;

- Sverige var inte bra. Att skapa chanser mot Trinidad & Tobago är ingen bedrift, det är ett krav. För den sakens skull var Sverige förstås inte heller dåligt. Men. Allt annat än vinst mot ett av VM:s tre sämsta lag är ett misslyckande och det är ett stort fett förbannat misslyckande.

– Inget lag har imponerat i sina första matcher. Tyskland mötte ett Costa Rica som var lika dåligt som Trinidad & Tobago men var ändå lite skakat, England vann på ett självmål, Holland var bra i en halvlek men inte mer, Argentina effektivt men långt ifrån den nivå alla trodde om dem och Portugal gjorde ett tidigt mål men det var också allt. Det är inte många som spelar bra i de första matcherna. Sverige är inget undantag (uppenbarligen).

- Jonas Karlsson, SVT:s krönikör, vill peta Zlatan ur startelvan och får medhåll från Malin Swedberg på samma kanal. Lasse Sandlin på Aftonbladet är halvt om halvt inne på samma linje.
Jag, jag blir mest mållös.

- Skönt för kvällstidningarna att både Ljungberg och Mellberg var irriterade efter matchen (med all rätt, för tusan!) och diskuterade högljutt. Annars hade det blivit svårt att fylla sidorna idag. Men det är klart, ett par uppslag med paparazzibilder på spelarna och deras familjer inne på hotellområdet kanske också hade funkat.

Inga kommentarer: