torsdag, juni 08, 2006

Mer VM (vänj er, det varar till 9 juli)

Det verkar som om vi aldrig kommer att få se ett VM med alla världens bästa spelare. Inte ens bland de kvalificerade lagen. Men trots att Isaksson nu missar första matchen är Sverige ändå hyfsat skonat. Och jag menar, ska Isaksson missa någon match känns det okej att det är just mot Trinidad & Tobago. Även om det faktum att jag tänker så oroar mig lite.

Italien har det värre. Varken Zambrotta, Nesta eller Gattuso kommer förmodligen att kunna spela första matchen. I England är det 50/50 chans att Gerrard kan vara med i premiären och laget får som bekant också vänta på Wayne Rooney. Tyskland vågar knappt andas innan Michael Ballack är tillbaka i spel. Och i Tjeckien oroar man sig för Milan Baros.

Men värst är det såklart för Frankrikes Cissé, som tacklades till ett benbrott i genrepet mot Kina. Fy vilket öde.

Det blir allt svårare att tippa. Brasilien ligger i var mans mun men ger tydligen tre gånger pengarna på Svenska Spel, lider inte av några störande skador (även om Edmilson fått åka hem och Ronaldo klev av träningen häromdagen - men sedan gick han ju på diskotek till halv sex på morgonen så helt kass lär han inte vara) och får väl gälla som favoriter. Det är svårt att inte tycka om Brasilien, men jag har alltid haft svårt för sådant som bara rinner på och där inget överraskande sker. Brasilien får gå långt alltså, men inte vinna. Inte i min bok.

Italien, England och Tyskland kan alla hota Brasilien och har tillräckligt bra defensiv för att dämpa samban. Argentina kan man väl aldrig räkna bort och Holland imponerade ju väldigt i kvalet. Elfenbenskusten är Afrikas klart bästa lag med hamnade i dödens grupp med Argentina, Holland och Serbien/Montenegro. Tyvärr. Men något överraskningslag blir det ju alltid som går långt; Sverige och Bulgarien 1994, Kroatien 1998 och Sydkorea och Turkiet 2002. Undras vem det kan bli i år? Mexiko? Schweiz? Kroatien igen? Ukraina? Australien? Omöjligt att säga.

Spanien genrepade mot Kroatien och startade med offensiva trion Reyes, David Villa och Raul. Sedan kom Fernando Torres in och avgjorde matchen på övertid. Fan vet om inte Spanien blir rätt farliga ändå.

Inga kommentarer: