onsdag, maj 30, 2007

Smørrebrød

Köpenhamn, åh ljuva Köpenhamn. Ärligt talat har jag ingen riktig aning om hur det ser ut i Köpenhamn för går man över Rådhusplatsen och in vänster på den tredje gatan från högra hörnet av torget kommer man till Puk vid Vandkusten och de har fantastisk sill, smakrik ljummen leverpastej och gammal lagrad ost som faller i bitar när man rör den men smakar som en himmel tillsammans med rödlök och några stänk rom, väljer man en liten Aalborg Jubileum till (eller två) så blir man gärna sittande och personalen är så trevlig och snapsflaskan så liten, den blir faktiskt mindre och mindre, och till slut är det nästan tid att åka hem igen och man har sammanlagt gått kanske femhundra meter.
Men det är ljuvligt i Köpenhamn, det är det ju.
Vi åkte över några arbetskamrater, vi hamnade såklart på Puk och satt där i fem eller sex timmar medan vi åt tills vi storknade, drack öl och pratade om de allra flesta av livets väsentligheter. Vi lyckades till slut bryta upp och gå till Charlie's också. Charlie's är faktiskt rätt fantastiskt, en av mina favoritpubar. Men det blev visst rökigt och röker man inte är det väl inte så kul, speciellt inte när vi nu vant oss vid ren luft hemma. Så det blev bara en öl och sedan hemfärd men efter bro kommer Bishop's Arm (det vet väl alla) så någon stänkare till slank ner innan jag dråsade i säng i förhållandevis god tid (halv tolv).
Det tillhör en av livets privilegier att arbeta tillsammans med människor man inte bara står ut med eller accepterar, utan verkligen och ärligen tycker om, har roligt med och lyssnar på.
Får man sedan några smörrebröd till kan livet väl knappast bli bättre.

Inga kommentarer: