fredag, maj 11, 2007

Ogräset växer och frodas

Wiehe skämde ut Silvia
var Kvällspostens löp idag.

Inför danska kungaparet, kronprins Frederik, vår egen kronprinsessa Victoria och det svenska kungaparet (man kan alltså ärligt talat undra varför just drottning Silvia skulle vara utskämd mer än andra) höll en inbjuden Mikael Wiehe ett tal som handlade om hans stolthet över Öresundsregionen och hans förhoppning att den stoltheten och känslan av att höra hemma inte bara ska vara reserverad de som har sekelgamla rötter i området utan vara för alla. Han uttryckte sin oro för det som händer i Danmark och är på väg att hända i Sverige.

Jag tycker inte bara det är hans rättighet att säga vad han vill i sitt tal. Jag tycker det är hans förbannade skyldighet att säga precis vad han sade.

Kungen själv har i kommentarer efteråt sagt att "Det var personligt och engagerat. Händelsen har i Sverige blivit till en storm i ett vattenglas."

Men Kvällsposten har uppenbarligen fokus på andra saker (den konspiratoriske skulle här kunna antyda att de också har andra värderingar, men så långt ska vi nog inte gå - valet av löp var såklart mycket mer kommersiellt grundat än ett uttryck för medarbetarnas åsikter).

Läs hela talet här.

Inga kommentarer: