söndag, maj 06, 2007

En perfekt helg

Det märks att det är vår. Det märks att vi står på randen till sommar. Humöret, lugnet, energin - det mesta är på topp nu. I går firade vi att Elin fyllt 1 år och den lilla sötnosen fick stå i centrum en hel dag, något hon likt sin mamma njöt alldeles extra av. Först kaffe och jordgubbstårta på en eftermiddagssolig gård, på kvällen ljuvlig grillad fläskfilé med fetaostsås, färskpotatis och sallad - Lina och Adrian hade fixat maten och man kan undra varför jag fått så gott rykte i vårt gäng vad det gäller matlagning när det finns så många andra som gör det minst lika bra. Superbt. Jag har speciellt lätt att älska människor som tycker om god mat mer än det mesta annat och lägger man så till humor, värme och en speciell ganska rolig brist på självdistans är det inte konstigt att mina bästa vänner för tio år sedan har förblivit just det. Bästa vänner. Bästa bästa vänner.
Det finns en del att göra i Tjörnarp nu när våren sakta övergår i sommar. Jag och pappa åkte upp i dag för att fixa det sista men det finns egentligen inget sista att göra i Tjörnarp för äger man ett paradis så gör man och då är arbetet aldrig riktigt slut. I dag satte jag potatis, morötter, rödbetor, huvudsallad och rädisor, pappa planterade nyinköpta buskar amerikanska blåbär, röda krusbär, svarta vinbär, gula krusbär och röda vinbär och det vi kallar Östra Parken (där vi också har hallon och jordgubbar) är på väg att bli en bärpark. Planen är att ordna till en liten sittplats precis bredvid pumpen och kohagen, där man kan sitta och titta ut över härligheten.
En dag som denna, när allt börjar bli grönt och solen skiner, humlorna har vaknat, kalvarna är nyanlända i hagen och allt bara doftar - då är Tjörnarp kanske den vackraste platsen på jorden.
Och så har lilla Eira fått ett plommonträd planterat till sig också.
Bara en sådan sak.

Inga kommentarer: