måndag, juni 18, 2007

Skinksallad

Såg ett recept på skinksallad i Sydsvenskan i söndags och mindes den röra min mamma brukade köpa på Malmborgs som jag älskade. Så den fick jag testa. Grundreceptet fattas starkare lök än gräslök, jag tycker det behövs men hade bara purjolök hemma så jag tog några tag på den vita sidan, finnes möjlighet skulle jag förstås föredra salladslök eller möjligen rödlök. I övrigt:

200 g kokt skinka
0,5 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2-3 msk pressad citron (men jag tog betydligt mer!)
Salt och nymalen peppar
1 knippa gräslök
(och så då hackad salladslök eller rödlök)

Mixa alltsammans så att det ändå förblir grovhackat men väl inmojjat.
Och var inte rädd för att använda pepparkvarnen, som min käre make brukar säga.

Supergott på grov macka!

Inga kommentarer: