onsdag, juni 27, 2007

Himmelsblå svacka

Skrattretande, skrev Anja Gatu. Jag vet inte. Men första halvlek var onekligen inte bra och MFF har inte imponerat på riktigt sedan första matchen mot Elfsborg. Av princip gillar jag inte ständiga ifrågasättanden av lagets tränare så fort det får emot - det är ändå spelarna som ska göra det, bara spelarna som kan skapa den rörelse som krävs för att få ett vägvinnande spel - men Sören Åkeby hänger löst nu. Han har haft ett och ett halvt år på sig med Sveriges, kanske efter Elfborgs, bästa trupp och det fungerar fortfarande inte.
Under sommaren kommer sannolikt något att hända, Hasse Borg skulle aldrig låta andra lag presentera spektakulära nyförvärv utan att kontra själv (vilket alltså säger en hel del om hur MFF försökt lösa sina problem sedan Zlatan-miljonerna trillade in).
Järdler kommer att försvinna, det är synd. Han har aldrig riktigt fått chansen och har stor potential. Höiland kommer väl att försvinna och det är bra. Han ville aldrig tillbaka till MFF och sådana spelare kan man inte ha i truppen.
Det är väldigt oroande att spelare som inte platsar i startelvan direkt går ut och kräver att bli sålda. En bra tränare måste kunna motivera även dem vid sidan om, annars kan vi aldrig få en stark och bred trupp - ett måste för att vinna guld.
Det ska bli spännande att se vad som händer i sommar, jag har svårt att tro att Åkeby sitter kvar. Han har trots allt bara ett halvår kvar på kontraktet och bör vara hyfsat billig att lösa.
Min dröm är givetvis Hasse Backe.
Men det är nog bara till att glömma.
Och någonstans måste man ändå konstatera att MFF bara har sex poäng upp till serieledaren Elfsborg med mer än halva säsongen kvar att spela.
Kris är det inte.
Men lite oroande.

Inga kommentarer: