måndag, november 06, 2006

Helgen v 44














Åh, ljuva helg. Inget skrivuppdrag i helgen, ett faktum som på förhand såg ut att ge möjlighet till den ena nyttigheten efter den andra. Fullt så disciplinerat blev det såklart inte, det blir sällan det. Men hela lägenheten är nu renskaprad, dammad och dammsugad, den utblommade chiliplantan slängd och drygt femton gamla snusburkar kastade i soptunnan. Så det var väl godkänt.
Var en sväng på Bakfickan i fredags och drack glögg, denna gudomliga dryck. Någonstans i krögargömmorna fanns en flaska Blossa'05 - årgångsglögg brukar vara fenomenal. Minns den vita äppel-varianten får några år sedan, bland det bästa jag druckit i glöggväg.
Lördagskvällen var tänkt att tillbringas hemma då plötsligt sinande konto gett mig en lätt depression. Men, när Lisa ringer reser man sig ur badet och en flaska vin på Bagatelle har väl aldrig skadat någon. Jag har för övrigt aldrig varit där förut men tyckte det var ett alldeles utmärkt ställe, lugnt, behagligt, inte så stort, musik på normal ljudnivå och gott vin. Matmenyn såg inte så tokig ut heller och till bra priser. Kan bli en favorit i vintermörkret.

Inga kommentarer: