torsdag, november 09, 2006

Göteborg Göteborg

Om tre veckor åker jag med jobbet till Göteborg för att fira vårt goda insats under året. Någon bjäfsunderhållning för att det ska så vara håller vi oss för goda för och har istället planerat in en lång middagssittning på Sjömagasinet (drivs av Leif Manneström), experter på fisk och skaldjur och med stjärna i Guide Michelin. Jag kliar mig Håkan Engströmskt i hårbotten och funderar över följande alternativ:

FÖRRÄTT:
- Mannerströms sill- och strömmingsbricka med Västerbottenost, potkäs samt rostat Vikabröd.
- Sallad på nykokt hummer med pumpa- och vaniljpuré samt fänkål och tomat i tryffelvinägrett.
- Klassisk hummersoppa med cannelloni på hälleflundra och hummer.

VARMRÄTT:
- Parmesangratinerad hälleflundra och pilgrimsmusslor, serveras med grön sparris och en ragu på körsbärspotatis, Karl-Johansvamp, smålök och bondbönor.
- Roquefortbakad torskrygg , kräft- och krondillskum, halstrade havskräftor, syltad pumpa, äpple och selleri, serveras med dillfärskostfylld kroppkaka.

OST:
- En bit valfri ost.

DESSERT:
- Valrhona chokladcrème med kallpressad olivolja, kryddkokt päron samt kavring krutonger.
- Sjömagasinets chokladtryffeltrio med nyponcurd.

Det är klart, sedan finns avsmakningsmeny också.
Hm.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Där skulle man vara med...

FÖRRÄTT:
Klassisk hummersoppa med cannelloni på hälleflundra och hummer.

VARMRÄTT:
Parmesangratinerad hälleflundra och pilgrimsmusslor, serveras med grön sparris och en ragu på körsbärspotatis, Karl-Johansvamp, smålök och bondbönor.

DESSERT:
Sjömagasinets chokladtryffeltrio med nyponcurd.

Mkt hälleflundra men det kan man stå ut med. Mmmm...

Anonym sa...

Ååååh! Inte alls svartsjuk! Jag ska minsann till Götet nästa helg, men jag tror att det på sin höjd att vi kommer att hamna på Burger King framåt småtimmarna...Jag hade valt följande:
* Hummersoppan
* Hälleflundra
* Chokladtryffeltrio

Keep it clean and simple!
Ojdå...ser att någon annan precis valt samma förslag. Good taste!

Anonym sa...

Valhrona chokladcrème låter också otroligt gott (säger hon som läste dessertmenyn först, i sedvanlig ordning)