onsdag, februari 13, 2008

Spegel spegel

Om en dryg månad ska vi på bröllop. Bröllop är lika med stress.
S-t-r-e-s-s. Tokstress.
Och är det någon därute som ännu inte gift sig och tror att det aldrig blir stressigare än att själv stå brud - forgetaboutit. Ens eget bröllop planerar man i månader, man vet precis vad som ska hända, vad man ska ha på sig, hur musiken kommer att låta, vilken mat man ska stoppa i sig - och man känner varenda kotte som är på festen.
Plus, förstås, att man får stå i centrum en hel dag.
Gotta love it.
Att vara gäst på ett bröllop, däremot, är själva essensen av stress. Vilken typ av fest ska man hamna på; blir det pardans, tal, vals, högstämmigt, casual, meny, buffé, bordsplacering, okända människor överallt - och, det självklart stressigaste av allt; vad ska man ha på sig?

Okej, vi kan vara överens om klänning.

Men.

1. Vilken typ av klänning beror helt på vilken typ av bröllop. I det här fallet står det ingenting om klädkod på inbjudan, men kanske kan man dra någon form av slutsats av att det är en borgerlig, privat vigsel och gästerna bara är bjudna på festen?
2. Bröllopet är den 29 mars - vårvinter. En klänning som inte är för somrig, alltså. Men vårmodet har ännu inte kommit till butikerna och vinterkollektionen är utgallrad. Var handla?
3. Inte ens med den starkaste av karaktärer och bestämdaste av föresatser kommer den putande magen att försvinna på en och en halv månad (att jag saknar karaktär i alla former omöjliggör förstås till och med drömmen om det) - ett faktum som klänningen såklart måste dölja i största möjliga mån.

Välkommen till sex veckor av sömnlösa nätter.

Och då har vi ändå bara kommit till klänningen. Sedan kommer något att ha utanpå, skor, smycken och frisyr...

Bröllop. Stress.
Stress. Bröllop.

Jag borde aldrig blivit äldre än tjugo.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom detinte står något om klädval på inbjudan så kan du utgå från att det är fritt val. Bästa sättet att dölja en liten mage är två delat, en kavaj eller en liten jacka över klänningen.
Kolla på Zara. Istället för blommigt är en klänning med "Etno-känsla" helt rätt, fast jag vet inte riktigt om det är du...

A N N I K A sa...

Hahaha. I vissa saker är vi sååå lika du och jag. Medan andra ser en drömmöjlighet att shoppa ser även jag bara stressen i att behöva lösa problemet. Bläää.