onsdag, augusti 08, 2007

Man får väl börja kasta popcorn då

Det började med Spegeln. 90% av i Malmö visad kvalitetsfilm försvann i ett nafs, framtiden kändes dunkel med Astoria som enda ljusglimt för oss som inte har läggning åt storslagna effekter och explosioner på duken. Nu är också detta andningshål tilltäppt, ikväll blir Malmö en småstad som alla andra.

Men det är inte bara ett spektra som förminskas, inte bara en mångfald som dör - i Biopalatsets lokaler har det visats film sedan 1925, då under namnet Scaniateatern. Karaktären ändrades förvisso radikalt när Biopalatset öppnade 1994, men atmosfären var ändå vida överlägsen ungdomsgården som SF driver.

Det är pinsamt att Sveriges tredje största stad inte erbjuder ett större filmutbud än det som från och med i morgon kommer att finnas till hands.

Skulden ligger sjävklart på alla dem som inte orkat, som tyckt det var för dyrt (men hundratals kronor för någon timme med Robert Wells går tydligen bra), på dem som hellre pillar sig i naveln med en nedladdad film i soffan, som inte begriper att utan intäkter kan inga konstnärer överleva, människor som nöjer sig med Gouda när det finns Gruyère, som föredrar grått när de står vid foten av en regnbåge.

Det finns alldeles för många idioter i den här världen.
Det är min bestämda åsikt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skam på torra land! Endast två biografer i Sveriges tredje största stad. Som dessutom bara visar de "stora" filmerna....alltså ingen plats för alternativfilm i Malmö år 2007.

Anonym sa...

Det har du jävligt rätt i! Idioter!
Manolito