torsdag, februari 22, 2007

Let it snow! Let it snow! Let it snow!

Jag älskar Skåne i snökaos. Vi är så totalt ovana, varje gång så oförberedda. Det är helt galet. Lite snö och blåst en kväll - och idag är det ingenting som fungerar. Stadsbuss, regionbuss och tåg ligger alla helt nere, vägarna är inte plogade förutom motorvägar och ringleder - folk kommer helt enkelt inte till jobbet. Och då pratar vi ju ändå inte om flera meter snö utan någon decimeter, låt vara att vinden skapat drivor som gjort det värre på sina ställen. Varje år är vi lika förvånade, lika tagna på sängen. Lika handfallna.
Som om vinterdäck skulle hjälpa mot all världens oväder.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mjo det blir kaos varje år.

Men å andra sidan är det svårt att ekonomiskt försvara att ha samma beredskap som exempelvis Luleå när vi bara har deras klimat en vecka om året. ;)

Däremot lider vi av ett stort antal idioter i trafiken (och jag tror alla kör på e22 mellan malmö och Lund) som anser att man ska ligga högst 20cm bakom bilen framför och blinka med ljusen. ÄVEN om bilen i vänsterfilen ligger i 140km/h. En frontallobotomi och inträde till ett BigBrother-hus utan kameror för dessa individer skulle ge Skåne ett betydligt bättre funkande vägnät.

Men jag hoppas att alla deras bilar står på verkstan några veckor nu i alla fall. Och det är alltid nåt. :)