torsdag, december 14, 2006

Nyheter som inte platsar

Ett axplock från SR Ekots nyhetssammanfattning under gårdagskväll och morgon:

SOCIALDEMOKRATERNA ÖKAR PÅ REGERINGENS BEKOSTNAD
Socialdemokraterna och oppositionen leder i opinionen över den borgerliga regeringen. Det visar Statistiska centralbyråns stora partisympatiundersökning, som görs en gång i halvåret. (…) Det är alla fyra borgerliga partier som går bakåt sedan valet. Folkpartiet fortsätter att tappa, men också moderaterna går bakåt och har nu 25, 9 procent.

PROBLEMEN EFTER REGNFALLEN FORTSÄTTER
Vattennivån i Mölndalsån har stigit ungefär tio centimeter efter nattens regn, men har ännu inte nått upp till den rekordhöga nivån från tidigare i veckan. De delar av Mölndal som då lamslogs har fortfarande mycket stora problem.

TRE GÅNGER SVÅRARE ATT FÅ JOBB MED UTLÄNDSK BAKGRUND
Personer med utländsk bakgrund diskrimineras på den svenska arbetsmarkanden. Det visar en undersökning som FN:s arbetsmarknadsorgan ILO genomfört på den svenska regeringens uppdrag.

OLIKTÄNKANDE FÖRTRYCKS ÄNNU I VIETNAM
I Vietnam fortsätter den kommunistiska regimen att förtrycka oliktänkande. Regimen använder hårda metoder för att stoppa dissidenternas kamp för demokrati.

APOTEKSMONOPOLET FÖRSVINNER
Apoteksmonopolet är på väg att skrotas. I nästa vecka utser regeringen av utredare som får i uppdrag att öppna för privata svenska och utländska företag att sälja receptbelagda läkemedel i konkurrens med Apoteket.

FLICKOR SKOLSTREJKAR EFTER TRAKASSERIER
Alla flickor i en åttondeklass på Gustav Adolfskolan i Landskrona skolstrejkar från och med onsdagen. Det är sammanlagt nio flickor som fått nog av långvariga trakasserier från några pojkar i klassen. Droppen kom när pojkarna spottade på dem i tisdags.

21-ÅRIG PALESTINIER SKJUTEN TROTS VAPENVILA
En 21-årig palestinsk man har skjutits ihjäl i Gaza. Det är den första palestinier som den israeliska sidan dödat efter att den bräckliga vapenvilan för Gazaremsan trädde i kraft för knappt två veckor sedan.

MEDIERNA STYR VILKA SOM FÅR KATASTROFHJÄLP
De västerländska mediernas bevakning av katastrofer styr var bistånds- och katastrofinsatser görs, enligt en rapport från internationella Röda korset och Röda halvmånen som offentliggörs på torsdagen.


Ingen av dessa nyheter kan självklart anses lika viktig som att
Bonde-Marcus blev dumpad för några månader sedan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Satt innan och surfade på Aftonbladets sida och förundrades över att inget verkar ha hänt i den stora vida världen de senaste dagarna eftersom de stora "nyheterna" var att Bonden Marcus blivit dumpad och Linda Rosings namnbyte. *suck*