Leif Mannerström verkar vara en trevlig man. Dock fick vi revidera våra beställningar i förra veckan och menyn var kraftigt reducerad. Men man ska inte klaga. Själva lokalen är fantastiskt mysig, inrett med värme och stil. Vi blev placerade i ett lite avskilt rum, synd med tanke på atmosfären men perfekt eftersom vi var åtta stycken och faktiskt kunde höra vad alla sade. Själva maten var såklart otroligt vällagad. Det hela inleddes med ett glas champagne, därefter en hummersoppa med Karl-Johansvamp samt tartar på pilgrimsmusslor och hummer - som inte var av denna värld. Till den ett vitt, franskt vin (inga flaskor av någon sort kostade för övrigt under tusenlappen). Varmrätten, i mitt fall kokt torsk med kaviarsmör, hackat ägg och riven pepparrot, gräslök och potatis - var god men inte fantastisk. Vinet däremot (var inte inblandad i den beställningen så jag vet faktiskt inte vilka vi fick) var lysande gott. Och franskt.
Här började mättnaden göra sig påmind på allvar. Trots detta fanns det givetvis lite rum för en bit machego innan chokladtryffeltrion med nyponcurd kom in (särskilt den mörka chokladen var grym, men den vita hade smak av likör 43 så det var liksom inget annat att göra än snällt stoppa in alltsammans).
Men alltså, det var egentligen långt förbi min bristningsgräns.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Bara så du vet det så är jag inte det minsta avundsjuk på din underbara mathelg.... :(
Har minsann ätit fiskpinnar och pulvermos i helgen!
*grön av avundsjuka*
Skicka en kommentar