tisdag, mars 20, 2007

Vingar fran himlen

Vilken dag igar! Efter en stadig frukost pa Esperanto gick vi bort till Chumleys, en gammal lonnkrog fran forbudstiden som fortfarande inte har nagra skyltar som signalerar pub, utan bara en dorr i vaggen. De har in egen ol endast och vi testade pumpkin ale, honey lager och en stout jag glomt namnet pa men som fick Guinness att verka blaskigt. Vidare darifran till McSorleys, en av de aldsta annu aktiva puben i New York, 154 ar gammal. Gammal, morkt, ruggigt men med grym atmosfar och sagspan pa golven. Men. Kanske var anda den stora hojdaren Jones pa Great Jones Street. Creole chicken wings direkt fran en himmel dar perfekt kryddning och syrlighet ar ett maste och allt skinn ar sa krispigt och kottet sa mort att man aldrig kan ata kyckling nagan annanstans. Efter detta: chili. Sa starkt att ogonen tarades men aldrig over gransen, aldrig sa att det tog over. Fantastiskt.
Avrundning sedan pa Bowery da Jesse Malin var tilbaka i stan med ny skiva och hade en energi och narvaro man inte kunde ana da han for fem ar sedan var forband till Ryan Adams pa Malmos Konserthus.
Inte ens halva tiden har gatt har, men slutet ar anda lite for nara. Har kan man stanna lange.
Nu: shoe shopping!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gu vad härligt ni verkar ha det! Är sååå avis! Dessutom ska ni på shoeshopping, snälla fixa ett par Manolo Blahnik till mig...oki...ett par Jimmy Choo är oxå ok.

Anonym sa...

jadu Helena - jag visste väl det.
Att du skulle trivas!
Du verkar ha det gott, njut medan du kan
- snart är du tillbaka hos oss på Bostad!

/Cecilia