tisdag, oktober 11, 2005

Bloggdepp

Verkar som om alltfler lägger ner bloggandet nu. Eller, alltfler i mediavärlden åtminstone. Hanna Flodr, Johan Hilton och Diagnos (med Björn af Kleen i spetsen) är tre av mina favoritbloggar som nu gått om intet.

Är bloggen ett översvepande fenomen redan på väg mot sitt slut? Eller börjar den bara finna sin form och sina användare? Återstår att se.

2 kommentarer:

A N N I K A sa...

Tror snarare att bloggandet finner sin form. Trendskaparna var inne och testade - men som trendskapare kan man ju inte fortsätta med något som inte längre ligger i framkant. Medan vi som bloggat sen innan ordet blogg uppfanns faktiskt fortsätter även efter trendens topp. Och många som upptäckt bloggandet denna trendsommar kommer säkert också att fortsätta. Du, till exempel, borde absolut göra det. Att du inte haft blogg innan är ju skandal!

Helena L sa...

Jo, absolut. Jag tänker fortsätta. Men jag kan förstå invändningarna att bloggen tar över ens liv lite. Allt intressant som händer, allt vackert jag ser, alla känslor jag har - allt detta för jag in i bloggform redan i första intrycksstadiet. Bloggbart? Hur formulerar jag detta? Sjukt, men jag gillar det så vafan.

Däremot - en stor skillnad mot dem som nu slutar är ju att de får utlopp för sitt ego i andra medier - det får inte jag. Därför kan de sluta. Men jag måste fortsätta. Trots allt är ju detta en enda stor egotripp...