onsdag, maj 10, 2006

Sveriges trupp

Sjäklvart måste man tycka. Det är VM. Sveriges trupp är uttagen.
Och den här gången känns det faktiskt riktigt bra.

Det är klart - i min bok hade Marcus Lantz varit självskriven. Kanske hade det varit skönt med någon mer rutinerad målvakt att falla tillbaka på om Isakssons skada går upp igen, men någonstans är det kul med förbundskaptener som ändå tänker ungt. Nu är ju i och för sig Rami Shaaban 30 år fyllda så framtidslöfte är kanske att ta i. Men ändå.

Alexander Östlund ut. Bra. Förvånande för att vi inte vant oss vid Lagerbäck/Andersson istället för Lagerbäck/Söderberg (då hade det aldrig hänt) - men inte många hade gjort annorlunda. En spelare som inte ens platsar i engelska division 1 ska självklart inte tas ut i en svensk VM-trupp. Att sedan alternativen inte varit som en ocean av möjligheter är ju sin sak - jag tycker Niclas Alexandersson är det klart bästa alternativet som det ser ut idag. Han är bättre på mittfältet men ändå det formstarkaste valet - och en spelande högerback är vi inte helt bortskämda med.

Daniel Andersson kom med. Inte mycket att säga om eftersom Lantz aldrig var påtänkt. Daniel har varit en dominant i Allsvenskan sedan han kom hem - men Allsvenskan är å andra sidan Allsvenskan.

Roligt att både Rosenberg och Elmander kom med. Vi behöver den typen av spelare. Mattias Jonsson är väl okej (och skulle aldrig falla bort ur Lagerbäcks trupp) och Allbäck har ju på något sätt skaffat sig ett imponerande facit i landslaget. Så det vore svårt att stryka någon ur den fyrklövern.

Kalle Svensson? Har inte sett så mycket av honom, men det känns som ett fräscht och bra val. En sådan kille som skulle höja sig om han fick chansen, var min första spontana reaktion. Som Kåmark 1994, typ. Men Petter Hansson är trist - och har inte gjort en bra minut i landslaget. Jag hade långt hellre sett Daniel Majstorovic, med ett bra år med Basel (också i UEFA-cupen) bakom sig. Men Petter Hansson kommer förstås inte att få spela en minut så det kan kanske kvitta.

För att Sverige ska gå långt i VM krävs en frisk Edman, en formtoppad Mellberg, en funktionell Alexandersson, en Anders Svensson med självförtroende och supertrion Ljungberg, Zlatan och Henke avslappande, hela och hungriga. Plus en Isaksson i sitt livs form, en Linderoth som kan springa hur mycket som helst och en Christian Wilhelmsson som visar att han håller på allra högsta nivå. Kanske en Rosenberg som visar sig vara den i sammanhanget perfekte inhopparen också.

I stort sett är det bara Teddy Lucic som jag litar helhjärtat på, med andra ord.

Inga kommentarer: