måndag, januari 14, 2008

Rofyllt (men energiskt)

Vaknade igår morse och gratulerade mig själv till den första hela helg utan minsta antydan till bakma på ett rätt bra tag. Vet inte vad mer som finns att säga om det.
Men två och en halv timme på IKEA med halva Skånes befolkning (som snart medelålders, rutinerade möbelshoppare inbillade vi oss att en lördag mitt i januari skulle vara lugn som en hemmamatch mot Ljungskile 1997, men det verkar då rakt inte som att medelskåningen varit särskilt givmild med klapparna i år), julen utstädad, hela lägenheten dammad, dammsugad och moppad, hyllor målade, chokladkaka bakad för fika med föräldrar under söndagseftermiddagen, gräslök omplanterad, bok utläst och blommor duschade får väl ändå anses som en ganska aktiv helg...
Toppad med en lördagsmiddag i soffan bestående av helstekt oxfilé från nötleveransen (kniven gleeeed igenom), den bästa potatisgratängen jag smakat (tricket är att koka potatisen i mjölken och grädden en liten stund innan man ställer in den i ugnen, så att stärkelsen binder och gratängen bli krämigare) - och ugnsbakade rotfrukter med smulad fetaost.
Jodånämensåatt.
En liten Svensson sitter det visst på ena axeln trots allt.

Inga kommentarer: