
Eftersom vi snart reser iväg igen lämnade jag grönsakerna därhän, men beställde en låda nöt som anländer i slutet av oktober, tog broschyr och skaffade information om frigående grisar och vildsvin, köpte ett gudomligt grovt bröd med mycket skorpa, hallonnektar som smakade som om man pressat hallon rakt i flaskan utan att tillsätta något annat, en finfin rapsolja från Österlen, rökad korv och - kronan på verket - Boels Blå, en av de godaste blåmögelostar jag någonsin satt mina tänker i. Allt från lokala producenter runtom i Skåne.
Efter en utsökt middag i Abbekås på kvällen plockade vi så fram Boels Blå, öppnade min egen och just färdiglagrade blåbärslikör (som smakade nästan precis som ett utsökt portvin), slöt ögonen och kände all världens njutning silas genom tänderna.
Det är, än en gång, de små stunderna i livet som gör det värt att leva.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar