Gör såhär någonting:

Tryck till fyra vitlöksklyftor med kniven och stek upp lite i olja tills de blir gyllenbruna. Ta bort klyftorna och häll ner 5-6 msk tomatpuré, blanda med vitlöksoljan och låt puttra i någon minut. Häll i 5-6 burkar hela skalade tomater (kör på körbärsvarianten, den är klart smakrikare), salta, peppra, sockra och kör ner lite hackad färsk basilika. Låt sedan såsen stå och puttra i ca två timmar.
Blanda 500 g blandfärs, ströbröd, två äggulor, hackad persilja och riven parmesanost, salta och peppra. Rullar köttbullarna så att de inte är större än en vindruva och stek dem så att de får yta men inte blir helt klara, låt dem sedan puttra med tomatsåsen i en kvart ungefär. Kok upp ett paket pennepasta al dente.
Sätt det tomma limoncelloglaset i diskmaskinen och häll upp ett glas rött vin istället.

Varva pasta med tomatsås, köttbullar, mozzarella i små kuber (köp för bövelen inte gummibollarna de säljer på snabbköpet, ta något som smakar!), riven parmesan och pecorino. Snåla inte med osten och avsluta alltihop med... lite mer ost. Ställ in i ugnen under folie i ca 45 minuter, ta av folien och låt stå en kvart till (eller tills osten puttrar i kanterna).
Ta ut ur ugnen, ta en stor portion och njut av hur pasta kan smaka om man ger det lite tid. Klappa dig sedan på magen, svär en kort stund över att du inte lyckats köpa den där espressomaskinen än, lägg dig ner i soffan och börja om från början på Sopranos och ligg sedan kvar där tills sista säsongen börjar sändas.
2 kommentarer:
Åh fy fan vad det där lät gott hörru!
Yum! Ska provas så fort jag kommer hem till riktig ugn och affärer som säljer körsbärstomater på burk, inte bara Eldorados tre för en tia...
Skicka en kommentar